Széchenyi 2020 - Európai Unió: Európai Regionális Fejlesztési Alap - Befektetés a jövőbe
Pogány Lodge Pogány Lodge Pogány Lodge Pogány Lodge Pogány Lodge

Pogány Lodge - Wellness


A Pogány Lodge magas színvonalú kikapcsolódási és pihenési lehetőségeket biztosít széles választási lehetőséggel. A wellness részlegen belül infraszauna, a felső szinten pedig önerős fejlesztésből jakuzzi, dézsa, finn szauna, gőz, kinti élmény tusoló várja a relaxálni vágyókat. Május és szeptember között a kültéri panoráma medence is használható.

Jakuzzi

Egy olyan medence, amelynek fenéklapjáról és oldalfaláról áramlik be a víz és a levegő keveréke.
A tangentornál gyengébb hatású, enyhe masszírozó hatást vált ki. A felszíni hámréteg megújulását, a faggyúmirigyek kiürülését segíti, javítja a vérkeringést. Szintén frissítő, élénkítő hatása van.
Wellness részlegünkben 10 személyes, kör alakú, feszített víztükrű medence található. Szabályozott fűtéssel, 25 perces masszázsprogrammal, félszáz ülő helyzetben elhelyezett fúvóka az összes problémás testrészt jótékony vízsugárral, oxigénadagolással rendkívül hatékonyan masszírozza. Legkorszerűbb fertőtlenítő eljárással biztosítja a folyamatos kiváló vízminőséget. Legkedveltebb vízhőfok: 37C.

Dézsa-fürdő

Vissza a természethez! Wellness fürdődézsáink kiválóan alkalmasak egy-egy nyári meleg napon hűsítő pancsolásra, szaunázáshoz merülőmedencének, télen pedig forró fürdőzésre.
A fürdődézsa a hétköznapok rohanása után remek alkalmat ad a teljes ellazuláshoz – akár egyedül, akár társaságban abszolút kikapcsolást nyújt a fürdőzéshez, az elmélkedéshez vagy akár bizalmas beszélgetésekhez. Fürdőzés előtt készülj fel lelkileg is, fejezd be kényelmesen, amit csináltál, ne kapkodj, lecsitított lélekkel érkezz a dézsához.

Finn szauna

A szaunákat Finnországban gyakran tópartra vagy folyópartra építik. Ennek előnye, hogy a lehűléshez használt kristálytiszta víz, közvetlenül a szauna mellett található, melybe kis stégen keresztülhaladva mártózhatnak a szauna használói. A fából készült szaunaházban egy fatüzelésű kályha gondoskodik a 100 °C -os szárazlevegő-klímáról. Ha a felfűtést követően 100 °C -os a hőmérséklet, a finn hagyományok szerint "elkészült a szauna", kezdődhet a szaunázás.
A padok kialakítása lépcsőzetesen történik, így a lenti padokon alacsonyabb, míg a magasabb felső padokon 90-100 °C -os hőmérsékleten szaunáznak.

Infraszauna

Egy remek családi program, melynek előnyei ismertek: Az infraszauna sokféle panaszra, szépészeti problémára és egészségügyi gondokra is remek megoldás lehet. Az infrasugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolva felmelegítik a testet és ott fejtik ki jótékony hatásukat.

Gőz-kabin

A gőzfürdő modern megfelelőjében, a kiváló minőségű gőzkabinban, a sugárzó energia hővé válik, amelyet testünk élő sejtjei elnyelnek. Ezzel együtt a fizikai anyagok közvetett formában befolyásolhatják az endokrin és autonóm rendszereket, illetve az elektrolit egyensúlyt is szervezetünkben a gőzkabin használata során.

Élménytusoló

A wellnesstechnika fejlődéséből a zuhanyok sem maradtak ki. A 3 fal közé ékelődő szögletes zuhanytálcák helyett teret nyertek a lendületes ívekből álló zuhanyfalak, a különböző esőképekkel ellátott, programokat lejátszó, fényterápiával kiegészített élményzuhanyok.

Panoráma-medence

A szabadtéri gyermek- és élménymedence lélegzetelállító panorámát nyújt vendégei számára. Kültéri medencénk tavasztól őszig időjárás függvényében tart nyitva, téli időszakban nem üzemel.